Χαλκιδική

Η Χαλκιδική αποτελεί ξεχωριστό νομό, με έκταση 2.945 τ.χλμ. και πληθυσμό 92.117 κατοίκους. Πρωτεύουσα της είναι ο Πολύγυρος.

Ευλογημένος τόπος και προικισμένος με σπάνιες φυσικές καλλονές. Εδώ συνδυάζεται απίθανα το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της στεριάς. Μάλιστα καθώς οι τρεις χερσόνησοι εισχωρούν βαθιά στο Αιγαίο, κάνουν τη Χαλκιδική να έχει το μεγαλύτερα μήκος ακτών (πάνω από 550χλμ.). Οι θαυμάσιες δε εναλλαγές: βράχου – αγκάλης, μύτης – κολπίσκου, αμμουδιάς και πεύκου, δημιουργούν μια δαντέλα απείρου κάλλους.

Η φυσική της ομορφιά, η πλούσια ιστορία της, η παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και ο φιλόξενος κόσμος της συνετέλεσαν στο να γνωρίσει η Χαλκιδική τελευταία μια καταπληκτική εξέλιξη στον τομέα του τουρισμού. Πλήθος επισκεπτών κατακλύζει κάθε χρόνο τις ακτές της, απολαμβάνει τη δροσιά στα διάφανα και διαυγή νερά της και αναζωογονείται στα υπέροχα σκιερά της δάση.

Η μοναδική της θάλασσα και οι πεντακάθαρες ακτές της βραβεύονται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες από όλους τους νομούς της χώρας. Η Χαλκιδική όμως διαθέτει και από τις πιο αξιόλογες ξενοδοχειακές υποδομές της Ελλάδας με υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις που ξεκινούν από μικρά, πεντακάθαρα, παραδοσιακά καταλύματα έως μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πολυτελείας.

Η Χαλκιδική πέρα από το υπέροχο μικροκλίμα της (ηλιοφάνεια όση και η Αττική), προσφέρει στον επισκέπτη πολλαπλές δυνατότητες για κάθε μορφής σπορ γκολφ, ιστιοπλοΐα, γιώτιγκ, ψάρεμα, ορειβασία και βάδισμα, ειδικότερα, μετά τη χάραξη και σήμανση περιπατητικών διαδρομών, που έγινε πρόσφατα.

Εκτός της πρωτεύουσας αξιόλογα χωριά και κωμοπόλεις της όπως: η Αρναία, η Ιερισσός, η Αγία Παρασκευή, η Άφυτος, ο Άγιος Νικόλαος, η Νικήτη, η Γαλάτιστα, η Γερακινή, η Καλλιθέα, η Καλλάνδρα, τα Νέα Μουδανια, η Νέα Καλλικράτεια, τα Νέα Ρόδα, η Νέα Φώκαια, η Ουρανούπολη, τα Πετράλωνα, τα Στάγιρα, ο Νέος Μαρμαράς, η Βουρβουρού, το Στρατώνι, η Νέα Ποτίδαια διαθέτουν άνετη τουριστική υποδομή σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια και παρέχουν ευχάριστη διαμονή.

Μπορείτε επίσης να ξεναγηθείτε στους ιστορικούς και αρχαιολογικούς της χώρους. Ιδιαίτερα σημειώνουμε το σπήλαιο και το μουσείο των Πετραλώνων, τον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, τις παλαιοχριστιανικές Βασιλικές της Νικήτης και τα μουσεία του Πολυγύρου και των Νέων Μουδανιών.

Η Χαλκιδική συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη με συχνά δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ. (Πληροφορίες ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τηλ.: 2310 924.444, ΚΤΕΛ Πολυγύρου τηλ.: 23710 22.309). Αν έχετε σκάφος, θα βρείτε οργανωμένη μαρίνα στο Πόρτο Καρράς της Σιθωνίας και στη Σάνη της Κασσάνδρας. Από τη Χαλκιδική, μπορείτε να πάτε στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόνο άνδρες μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, με πλοία από την Ιερισσό και την Ουρανούπολη.


Προβολή Αμμουλιανή σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθουςbook-online-icon

Hotel Gallery

Διεύθυνση: Χώρα Αμμουλιανή Τηλ./Fax.: 23770 51405
Login-iconLogin