Παραλίες της Αμμουλιανής

Παραλίες της Αμμουλιανής

Γενικό χαρακτηριστικό των ακτών της Αμμουλιανης, είναι ότι δεν τις πιάνουν οι περισσότεροι άνεμοι, έχουν ρηχά νερά και οι πιο πολλές έχουν λεπτή χρυσαφένια άμμο. Κάποιες είναι εντελώς ερημικές, φυσικά ανοργάνωτες κι αυτό είναι που τους δίνει μια ξεχωριστή γοητεία.
Ενα μέρος του οδικού δικτύου είναι ασφάλτινο, ενώ υπάρχουν και αρκετοί, σχετικά βατοί χωματόδρομοι που καταλήγουν σε πραγματικά απρόσιτες ακρογιαλιές. Η επιλογή είναι δική σας.
Ο δρόμος που φεύγει δεξιά από το λιμάνι ανηφορίζει στο μικρό ύψωμα και καταλήγει μετά 2,5 χλμ. στην αστραφτερή αμμουδερή παραλία Αλυκές που είναι μία από τις καλύτερες -κατά κοινή ομολογία- όλης της Χαλκιδικής! Η αμμουδιά είναι οργανωμένη, υπάρχουν καντίνες, camping και νοικιάζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ενας άλλος δρόμος που ξεκινά και πάλι από το λιμάνι ακολουθεί το περίγραμμα του όρμου Γλαστρί και των ανατολικών ακτών και περνά διαδοχικά από 3-4 μικρές αμμουδερές «αγκαλιές» που ξεδιπλώνονται απάνεμες και λαμπερές απέναντι απ’ την Ουρανούπολη. Εδώ υπάρχουν αρκετά μικρά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, όλα σε ελάχιστη απόσταση απ’ τη θάλασσα.Από αυτές λοιπόν τις μικροσκοπικές αμμουδιές ξεχωρίζουμε τη Μουσιού, τη Χρυσή Αμμο, την παραλία του Αγ. Γεωργίου και φυσικά την εκπληκτική Μεγάλη Αμμο που απλώνεται εντυπωσιακή στο τέλος του δρόμου (τα τελευταία 1.000 μέτρα είναι καλός χωματόδρομος). Εδώ υπάρχει και ένα ακόμη camping με άφθονη φυσική σκιά. Σε όλο το μήκος της λαμπερής αυτής ακτής θα βρείτε συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων και πολύ γραφικά ταβερνάκια, όλα πάνω στη θάλασσα. Η τοποθεσία είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές αν και τον Αύγουστο όπως είναι φυσικό ο στενός δρόμος παρουσιάζει αρκετή κίνηση, κυρίως από μηχανάκια.

Για τους «Ροβινσώνες» θα προτείνουμε να αναζητήσουν την απόμερη παραλία Νησάκια ή Φάκα, 3χλμ. δυτικά από το λιμάνι­ που όπως θα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πήρε το όνομά της από τις βραχονησίδες που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή.
Λίγο νοτιότερα απλώνει τη λαχταριστή αμμουδιά της η μικρή αλλά εντυπωσιακή ακτή Καραγάτσια (2 χλμ. άσφαλτος), κρυμμένη ανάμεσα σε βράχια, ελιές και πεύκα. Η παραλία Καλοπήγαδο με ψιλή σκουρόχρωμη άμμο, άφθονα κοχύλια και ρηχά ζεστά νερά θεωρείται απ’ τις πιο ήσυχες του νησιού και ας απέχει μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από το λιμάνι. Θα τη βρείτε ανάμεσα στους κολπίσκους Καραγάτσια και Αλυκές. Αν νοικιάσετε κάποιο σκάφος από την Αμμουλιανή ή την απέναντι Ουρανούπολη μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε τα ερημονήσια Δρένια πραγματοποιώντας μια όμορφη ημερήσια εκδρομή.*

 

*Source:citypaper.grbook-online-icon

Hotel Gallery

Διεύθυνση: Χώρα Αμμουλιανή Τηλ./Fax.: 23770 51405
Login-iconLogin